Simsalabim!

image41

Här är jag, mitt i plurret! Härligt!

image43

ATG

image40

"Till hääääst, tiiiiill hääääääääääst"

Något oklart, men det är mamma och Magic Boy. En dag i veckan.

Compact living

image39

I´m living in a box.

Dressyr

image38

Man tag(fv)er vad man hafver.

Städa

image37

städa, varje fredag, och så varje jul... för det tycker jag är kul. La, di, da, di, da, la, di, da, di, da..... di, da, di, da, daaaa.... la, di, da, di, da, daaaa. 

Skiva, Sim, Förskola, Taa-tatte-tatte-taa och Stärkt immunförsvar

image33


Den första september var jag på kräftskiva! Oscar var också med men annars var det bara äldre folk där, folk i mamma och pappas ålder typ. Men det var trevligt värre, det var min kompis Sagas föräldrar som anordnade festen och först var det tänkt att vi skulle sitta ute på deras altan men det började regna så vi flyttade in. Vi startade kvällen med att göra lite olika aktiviteter, jag och mamma var i ett lag, jag satt i bärselen. Vi fick svara på en massa olika frågor (gick halvbra) och sedan fick vi göra mål med basketbollar och fotbollar. Sedan skulle vi springa 60 meter också men då ösregnade det så det blev inget. Mamma säger förresten att jag måste nämna att hon (med mig i bärselen) lyckades skjuta ett mål denna kväll med fotbollen, så att vi fick 3 poäng så nu har jag gjort det! Sagas föräldrar hade gjort sånghäften också som vi senare hade vid bordet, jag kunde inte en enda sång men jag stämde in i alla fall så gott jag kunde. Jag hade lite leksaker med mig också som jag lekte med under kvällen och satt i egen stol som alla andra vid bordet. Mamma satt bredvid Katri som hon tycker är så snäll och gullig, Katri är Walthers flickvän från Stockholm, de var här på snabbvisit i helgen och åkte tillbaka igen dagen efter.

I veckan som gått har jag premiärbadat i en simbassäng också. Jag har börjat simma tillsammans med sju andra bebisar och deras föräldrar. Jag gick ner i bassängen utan att vara det minsta rädd, det var bra att mamma var med mig hela tiden så hon kunde hålla i mig! Sedan träffade vi vår tränare igen, som vi träffade på informationsmötet, hon visade oss en massa olika grundgrepp som skall hjälpa mamma att hålla i mig ordentligt när vi tränar på de olika övningarna. Sedan fick jag leka med en boll och det var jätteroligt, mamma höll i mig och så simmade jag efter och försökte ta den, jag lyckades några gånger, men den liksom åkte iväg hela tiden! Efter cirka 15-20 minuters simning var det dags att avsluta och då var jag lite trött och hungrig. Jag sov precis innan simningen och hade inte ätit sedan frukost ,så efter att vi duschat och gjort oss iordning så blev det lite mat. Gott! Man blir verkligen hungrig av att simma! Och törstig! Hoppas nästa veckas simning blir lika rolig! Sedan träffade jag och mamma Malin och Erik i Slottsskogen och promenerade (... och fikade i solen på Villa Belparc). Underbart härligt!


image35


Häromdagen hade jag, Erik och Valter och våra mammor bestämt att vi skulle gå och testa öppna förskolan och det gjorde vi, vi träffades vid halv ett och när vi kom dit så kom en tjej fram och presenterade sig som Maria, hon arbetar på öppna förskolan och har hand om alla bebisar och barn kan man säga. Öppna förskolan ligger i en jättefin villa som är mysig med en massa leksaker, lekmattor, böcker, amningsrum, mysiga soffor, ett kök där man kan äta lunch, och eller om man vill köpa fika där så kan man göra det. Precis när vi kom in i huset såg jag en kompis från simningen som jag träffat dagen innan, Stella och hennes mamma. Stella är 3 ½ månad gammal tror jag, lite yngre än mig. Jag blev glad att hon var där, hennes mamma sade att de gått där sedan Stella var 3 veckor gammal! Jag lekte litegrand med Erik och Valter i en grön lekring eller vad man skall kalla det för, som stod på golvet i det stora lekrummet. Jag spanade runt lite, vände mig om på rygg och kravlade framåt lite. Sedan pratade jag högt och tydligt (aaaaa-aaaaa-aaaa-aaaa-aaaaaaaaa, sade jag högt så att alla kunde höra, samtidigt som jag sträckte mig efter Erik och Valters hår för att jag älskar hår och vill ta i det, det får jag göra  på pappa i alla fall) Klockan ett var det dags för gemensam sångstund så då satte vi oss alla i en ring på golvet med Maria och så sjöng vi olika sånger och ramsor. Det var verkligen jätteroligt! Här var det inte sista gången de såg mig!
 

image34


Det var även premiärdags för rytmikkurs som mamma anmält mig till! Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig men jag tyckte det var jätteroligt!! Erik och hans mamma som jag och mamma brukar promenera med skall också gå i samma grupp men Eriks mamma jobbade denna dag så jag och mamma gick själva. Ledaren som håller i kursen verkar jättesnäll, Sara heter hon, hon gjorde en massa roliga saker med olika instrument och så sjöng hon för oss och det var jätteroligt!! Hon var verkligen duktig och rolig (mamma var helt imponerad av hennes entusiasm), Sara hade en stor trumma som hon trummade på så det lät jättespännande, sedan tog hon fram en massa färgglada ägg med någonting i som skramlade (mamma fick ett ägg som hon skakade på flera gånger i takt med musiken sen också) Det lät jättebra! Sedan dansade vi och lekte med bollar. Jag längtar tills nästa gång redan! Jätteroligt! Sedan fikade vi allihopa tillsammans och det var också jättetrevligt. Sedan hade jag sällskap hemåt med två i samma grupp som var jättetrevliga och som också bor där vi bor!


image36


En annan sak som det också tydligen var dags för, var att stärka mitt immunförsvar så här vid sex månaders ålder, och det är väl bara att tacka och ta emot. Usch, jag är förkyld så det står härliga till, eller rättare sagt, jag och mamma är superförkylda så det står härliga till och pappa har (som tur är än så länge) klarat sig! Han är med sina kompisar och ser på fotboll Danmark - Sverige, (jag gissar på 1-1). Men jag och mamma är hemma och snörvlar och känner oss allmänt krassliga + att jag svettas så fort jag gör något. Blä! Jag hade lite feber idag på morgonen men nu på eftermiddagen var den borta, skönt! Mamma har feber och har hela vardagsrumsbordet fullt med godis, vatten, coca-cola, chips, DVD-filmer och diverse tidningar (... nässprej och näsdukar). Vi har kämpat på här under dagen, och inte varit utanför dörren. Imorgon kanske vi känner oss bättre så det kan bli en promenad i alla fall, hoppas det!

RSS 2.0